Pretraga
Pretraga po mjestu, tipu ili pojmu...

Osnovne informacije

U sjeveroistočnom dijelu države, u ravnoj i plodnoj semberskoj ravnici, na tromeđi između Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine smještena je Bijeljina. Predstavlja istorijsko središte Semberije i jedan je od najbogatijih gradova Bosne i Hercegovine. Najznačajniji turistički kapacitet ovog grada je banja Dvorovi. Smještena je izmešu rijeka Save i Drine i predstavlja pravu oazu za uzivanje i odmor, te prevenciju i liječenje raznih bolesti. Duhovni centar cijelog ovog kraja i najstarija građevina na području Bijeljine je manastir Tavna izgrađen u 16. vijeku. Najviše turista godišnje posjeti prelijepi komleks „Etno sela Stanišići“ udaljen 3 kilometra od Bijeljine, u čijem posjedu autentične kućice, kolibe i restorani svojim vanjskim ali i unutrašnjim izgledom vraćaju posjetioce u davna vremena i podsjećaju ih na zivot, kulturu, običaje i tradiciju starih bosanskih sela.

Rijeke Drina i Sava, te planina Majevica na ovom području predstavljaju neiscrpne prirodne potencijale. Bijeljina je prepoznatljiva po prostranom centralnom trgu, čiju ljepotu uvećava prijatan ambijent Gradskog parka.

Kako doći

Informacije za goste

Objekti u okolini
http://bhtour.ba/assets/contentimages/king.jpg
King
Caffe bar KING Bijeljina, nalazi se neposredno preko puta Banje Dvorovi i svojom elegantnošću i atraktivnošću-privlači poglede punika i ostalih, koji prolaze ili borave u ovom...
Facebook
Twitter