Pretraga
Pretraga po mjestu, tipu ili pojmu...

Osnovne informacije

Na obali rijeka Ćehotine i Drine, na istoku Republike Srpske smještena je Foča. Obuhvatajući strogo zaštićeni rezervat Perućicu, šire područje Sutjeske, dijelove planina Maglića, Volujaka i Zelngore nacionalni park Sutjeska predstavlja okosnicu razvoja turizma u opštini Foča. Ljepota ovih 17 250 hektara koliko iznosi ukupna površina nacionalnog parka ogleda se u raznolikosti pejzaža, od pitomih dolina, cvjetnih livada, planinskih pašnjaka, gustih šuma, i planskih vrhova, među kojima je i najviši vrh Bosne i Hercegovine Maglić – 2386 metara. Gusto isprepletena  Perućica doživljaj je za svakog ko se nađe u ovoj prašumi. Postoje mjesta na koja ljudska noga nikada nije kročila.

Osim prirodnih ljepota , veliki broj kulturno istorijskih spomenika ovdje svjedoči  o burnoj istoriji grada. Neki od njih su Sahat kula, sagrađena 1758. godine i Begova kuća. Ono, čime se, od svih gradova u BiH, samo Foča  može pohvaliti, su Pješčane piramide u selu Daničići nedaleko od Foče, koje predstavljaju prirodni geomorfološki fenomen ali i pravu turističku atrakciju.

Nezaboravan dozivljaj svakom posjetiocu zeljnom avanture u Foči predstavlja rafting na Drini, Tari i Ćehotini. Spuštanje čamcima niz ove divlje, bistre i brze rijeke izuzetan je izazov za sve ljubitelje prirode, željne izazova. Na Tari i Ćehotini je organizovano i Svjetsko prvenstvo u raftingu. Osim toga, ove rijeke su izuzetno bogate ribom, pa je Foča i zbog toga često odredište i najzahtjevnijih ribolovaca.

Kako doći

Informacije za goste

Objekti u okolini
Facebook
Twitter