Pretraga
Pretraga po mjestu, tipu ili pojmu...

Montings u sklopu svojih aranžmana organizuje rafting Tarom i Drinom kao i planinarske ture na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore, u dogovoru sa gostima tokom cijele godine i mimo aranžmana.

Rafting na Tari je avantura i odmor istovremeno, za svakog posjetioca je nezaboravan doživljaj i spoznaja iskonske vrijednosti i ljepote prirode.

Trajanje raftinga zavisi od visine vode, vremenskih uslova i od posade u čamcu. U maju, kada je nivo vode najveći, spust traje oko 45 minuta, a u avgustu i septembru 3-4 sata.

Rafting Tarom se izvodi gumenim nepotopivim čamcima specijalno rađenim za divlje vode. Čamci su kapaciteta 8-10 osoba.

Turisti koji dođu na rafting dobijaju svu neophodnu opremu:

  • neoprensko odijelo i čizme
  • pojas za spasavanje
  • kacigu i veslo
  • u slučaju kiše dobijaju i kabanice.

Važnu ulogu u raftingu ima skipper, osoba koja upravlja čamcem i koja je ujedno i vodič na raftingu. Skipperi su prošli obuku i imaju sertifikat IRF-a (International Rafting Federation). Prije starta skipper održava kratak kurs o raftingu. U toku raftinga turisti mogu nositi foto aparate i kamere koji se čuvaju u specijalnim kesama ili buradima koja su hermetički zatvorena. Na najatraktivnijim mjestima prave se pauze za fotografisanje i osvježenje.

Rafting na divljim vodama predstavlja uzbudljivu promjenu svakodnevice. To je spoj avanture, sporta, i aktivnog odmora i takav izazov svakako ne treba propuštati.

Rezervacija

Rafting centar "Tri vodenice"

Montings d.o.o.

Karađorđeva 61, 73300, Foča, BiH

T / F: +387 (0)58 / 210-698

M: +387 (0)65 / 584-754

M (SRB): +381 (0)64 4874850

T (broj u kampu): +387 (0)58 480 191

E-mail: info@montings.com

Facebook
Twitter