Pretraga
Pretraga po mjestu, tipu ili pojmu...

Osnovne informacije

"Ako želite da upoznate ljepotu Sanskog Mosta , ne idite u grad nego u prirodu, jer tu leže njegove stvarne ljepote..", izreka je koja se već odavno ustalila i među stanovnicima Sanskog mosta ali i među onima koji su bar jednom posjetili ovaj grad i njegovu okolinu.

Sasnki Most još nazivaju i grad cvijeća. Specifičan je jer leži na 9 rijeka. Neke od njih su Sana, neprocjenjivo blago za sve Sanjane, Bliha, Zdena, Sanica , Dabar. Sana omogućava organizacju brojnih takmičenja na vodi, te bavljenje različitim vrstama sportova.

Kada je riječ o ostalim turističkim atrakcijama i potencijalima ove opštine, tu je Banja Ilidža podno planine Mulež, gdje ima izvor radioaktivne sumporne vode, sa ljekovitim svojstvima. Inače je ovaj kraj još od doba Rimljana poznat kao veliko izvorište ljekovite vode. Područje je poznato i po nekoliko velikih pećina od kojih su napoznatije Hrustovačka - inače veliki izazov za speleologe i Dabarska, iz koje izvire istoimena rijeka, jedna od najljepših na ovom području. Nezaobilazna destinacija na ovom području je fascinantni vodopad Blihe, koji se lomi niz stjenu visoku 56 metara. Udaljenost ovog prekrasnog prirodnog ambijenta od Sanskog mosta je 14 kilometara i nezaobilazna je lokacija pri posjeti Sanskom Mostu.

Kako doći

Informacije za goste

Objekti u okolini
Facebook
Twitter